Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

 
 

Σελίδα

      1 2 3     

Αρχαίες Ελληνικές Γραμματοσειρές 1/3  

 

Άβδηρα 

Εκτός από τους "αρχαίους" χαρακτήρες, περιλαμβάνει πολυτονικά, κοπτικά, πολλά νομισματικά και άλλα σύμβολα. Όλοι οι χαρακτήρες υπάρχουν και σε άριστη εκθετική μορφή (superscript). Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: τα μικρά γράμματα είναι εμφανώς μεγάλα σε σχέση με τα αντίστοιχα κεφαλαία.

 
 

Aegean 

Σημαντική είναι η ανάλυση και συσχέτιση, στο συνημμένο PDF αρχείο, όλων των γραφών των τότε γνωστών πολιτισμών που είχαν αναπτυχθεί γύρω από τη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου.

 
 

ΑΘΗΝΑ 

Unicode. Αρχαία Ελληνικά, πολυτονικά, Latin, Κυριλλικά, σύνθετα και ένα δυο Βυζαντινά και θρησκευτικά σύμβολα. Υπάρχει νεώτερη έκδοση (New Athena) με μικροδιαφορές

 
 

Aisa

Αρχαία Ελληνικά, πολυτονικά. Απλή και Unicode. Η τελευταία είναι πραγματικά πλήρης. Η απλή δουλεύει και χωρίς Ελληνικό πληκτρολόγιο. Δεν έχουν λατινικούς χαρακτήρες.

   
 

Akkadian 

Χωρίς πολλά καρυκεύματα, με ίδιο typeface για κεφαλαία και μικρά, με μόνη διαφορά την τοποθέτηση των σημείων στίξης. Έχει και κοπτικά.

 
 

 

Πλούσια γραμματοσειρά με Αρχαία Eλληνικά, πολυτονικά, Kυριλλικά, Latin extend Α & Β, Κοπτικά.

 
 

 

Αρχαία Ελληνικά, πολυτονικά,  Kυριλλικά, Latin, και τα περισσότερα Extended-A Latin. Και για

 
 

Altgreichische  

Τεκμηριωμένη εργασία από τον Norbert Bartz. Για να δείτε τα δυο επεξηγηματικά αρχεία (PDF και XLS) πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε τη γραμματοσειρά. Ακόμη και για το PDF. Αλλιώς δεν εμφανίζονται οι σωστοί χαρακτήρες.

   
 

Alfios 

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της είναι τα μεγάλα σημεία στίξης. Η πλάγια γραφή της έχει τελείως διαφορετική προσωπικότητα από την κανονική. Εκτός από τους ελλείποντες αρχαίους χαρακτήρες είναι και πλήρης πολυτονική, και κυριλλική.

 
 

Anaktoria 

Πλούσια και όμορφη γραμματοσειρά, με τραβηγμένους τόνους. Εκτός από τους επιπλέον αρχαίους χαρακτήρες περιλαμβάνει πολυτονικά, κοπτικά και κυριλλικά. Επίσης έχει αρκετά σύμβολα ενώ τα πεζά της μοιάζουν περισσότερο με χειρόγραφα.

 
 

Arev

Αρχαία Ελληνικά, πολυτονικά, Κοπτικά, Κυριλλικά, μαθηματικά σύμβολα και σύμβολα φυσικής. Αρκετα βέλη, σύμβολα νομισμάτων. Όλα τα Latin και τα Extended τους και τα Latin numerals.

 
 

Αρίσταρχος v 2

Unicode γραμματοσειρά. Περιλαμβάνει και πολυτονικούς χαρακτήρες και Κοπτικούς. Δεν έχει λατινικούς και τα γράμματα δεν είναι όλα στη σωστή θέση. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση Ελληνικού πληκτρολογίου.

 
 

 

Ολοστρόγγυλη η δουλειά του κ. Δούρου. Εκτός από τους περιεχόμενους αρχαίους χαρακτήρες, είναι πολυτονικές και έχουν πλήρες ελληνικό, λατινικό, κοπτικό και κυριλλικό αλφάβητο και αριθμούς, σε superscript και Subscript.

 
 

 

Πολυτονικά, Κυριλλικά και φυσικά τους αρχαίους χαρακτήρες. Στα κεφαλαία και υπογραμμισμένα τα χαλάει κάπως. Δεν μπορεί να αποδώσει με ένα στοιχείο την υπογεγραμμένη. Κατά τα άλλα μια συμπαθητική και αρκετά καλλιτεχνική γραμματοσειρά.

   
 

 

Τα Ελληνικά της, όπως και τα Κοπτικά είναι με πολύ ωραίο στυλ. Οι λατινικοί χαρκτήρες είναι καθαρόαιμοι Times New Roman. Έχει και πολυτονικά, αλλά με αρκετές ελλείψεις. Ικανοποιητικά τα σύμβολά της, ιδίως στους αρχαίους έμμετρους χαρακτήρες του.

   
 

 

Τα μικρά Ελληνικά παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές αν και το στυλ τους δεν είναι καθαρά κάποιας περιόδου. Έχει πολυτονικά, Κυριλλικά, αρχαίους χαρακτήρες. Τα υπογεγραμμένα κεφαλαία του έχουν το γνωστό πρόβλημα σε πολλές πολυτονικές γραμματοσειρές, του διπλογράμματου χαρακτήρα.

   
 

CARDO

Μια πραγματικά πολυτάλαντη γραμματοσειρά. Basic Latin, Latin-1, Supplement Latin, Extended-A Latin, Extended-B (selected characters for European languages), IPA Extensions, Spacing Modifier Letters, Combining Diacritical Marks, General Punctuation (selected characters), Latin Extended Additional (selected characters), Greek and Coptic Greek Extended, Hebrew Alphabetic, Presentation Forms (Armenian characters omitted), Miscellaneous Technical (selection including metrical characters), Supplemental Punctuation (New Testament critical signs, ancient editorial signs, etc.), Miscellaneous Symbols (signs of the zodiac etc.), Old Italic Ancient Greek Numbers, Ancient Greek Musical Notation.

   
 

 

Πολύ καλλιτεχνική, μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες προς τιμήν του Άνθιμου Γαζή. Έχει και για MAC. Από την GFS.

   
 

Galilee

Unicode για Win, Mac OS X, & Linux. Τα κανονικά μοιάζουν περισσότερο με έντονα και τα έντονα είναι πάρα πολύ βαριά. Πολύ καλές για την οθόνη (παρουσιάσεις, WEB), παρά για τον εκτυπωτή μας.

   
 

Gandhari 

Όχι και τόσο προσεγμένη στο fontface της γραμματοσειρά αλλά αρκετά πλούσια σε χαρακτήρες. Περιλαμβάνει: Latin, Latin-1 Supplement, Latin Extended-A και Β, IPA Extensions, Spacing Modifier Letters, Combining Diacritical Marks, Greek, Cyrillic Latin Extended Additional, Greek Extended, General Punctuation, Superscripts and Subscripts, Currency Symbols Letterlike Symbols, Number Forms, Arrows, Mathematical Operators, Miscellaneous Technical, Dingbats, Alphabetic Presentation Forms.