Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

 
 

Σελίδα

      1 2 3     

   Αρχαίες Ελληνικές Γραμματοσειρές 3/3

 

Μηναίον 

Πολλά λέει ότι είναι που δεν είναι. Δεν έχει τόνους, αλλά έχει πολύ ωραία ελληνόμορφα Κυριλλικά που εισάγονται σαν σύμβολα, εκτός αν εγκαταστήσετε και το Κυριλλικό πληκτρολόγιο. Οι δυο γραμματοσειρές του zip είναι σχεδόν ίδιες. 

 
 

Milan  

Αρχαία και πολυτονικά, μόνο. Λατινικούς χαρακτήρες δεν έχει. Το προνόμιο της: γράφει χωρίς εγκατάσταση Ελληνικού πληκτρολογίου.

 
 

New Athena 

Από το 1997 που έβγαλε την πρώτη έκδοση (ΑΘΗΝΑ), μέχρι σήμερα η American Philological Association, ενημερώνει τη γραμματοσειρά αρκετές φορές κάθε χρόνο. Μπορεί οι διαφορές να είναι φοβερά δυσδιάκριτες, για σχολαστικούς, αλλά υπάρχουν. Παράδειγμα: παρατηρείστε τα χείλη του "ω" στην πρώτη και στην τρέχουσα (4.03).

 
 

Numismatica 

Συλλογή από σύμβολα που βρέθηκαν σε αρχαία ελληνικά νομίσματα, όπως γράφει ο κατασκευαστής τη γραμματοσειράς. Αρχαία ελληνικά γράμματα είναι.

   
 

Numus Moneta 

Νομισματικά σύμβολα ύστερης εποχής και με λιγότερα σύμβολα από τα Νομισματικά, τα Numus Moneta.

 
 

 

Παλιοκαιρίτικο στυλ όπως λέει και η ονομασία τους. Αρχαία, πολυτονικά, κυριλλικά, Latin Numerals, μαθηματικά σύμβολα. Σε ttf, otf και sfd. Τα πλάγια τους (italics) στα πεζά είναι όλα τα λεφτά. Δείτε τα.

 
 

Orthos 

Παλιοκαιρίτικη, serif, με διακριτικά σημεία στίξης. Πλήρης, εκτός από τους ελλείποντες χαρακτήρες της αρχαίας, είναι και πολυτονική, με πολύ προσεγμένα πλάγια (italics). Χαρακτηριστική η περισπωμένη της (καπελάκι).

 
 

SIL GALATIA

Δημιουργήθηκαν για να αποδώσουν τις Ελληνικές γραμματοσειρές της Βίβλου. Εισάγονται μόνο σα σύμβολα. Έχει πολυτονικά. Και για

   
 

 

Μια Ελληνική γραμματοσειρά έφτιαξε η Society of Biblical Literature και την έβγαλε σαν την ιδανική νύφη: πλούσια και όμορφη.

 
 

Spionic 

Ελληνικά μόνο κι' αυτά λίγα. Έχει και για MAC.

 
 

Symbol Greek

Γραμματοσειρά με μερικά αρχαία γράμματα (όπως το Σαμπί το κόπα κλπ) σε περίεργες θέσεις στο πληκτρολόγιο.

 
 

 

Tο preview την αδικεί για τη πληθώρα των συμβόλων που έχει (μαθηματικά, λογικά, νομισματικά, βέλη, τεχνικά,  γεωμετρικά, αστερισμοί και πολλά άλλα) καλύτερα να δείτε το PDF αρχείο, που είναι και στο zip αρχείο της γραμματοσειράς.

   
 

 

Unicode πλήρης, στρωτή και με Κυριλλικά. Σε OTF, TTF και SFD για X11.

 
 

Thryomanes

Ευκολόχρηστη με σωστή τοποθέτηση των σημειων στίξης στο πληκτρολόγιο και αρκετά ευπαρουσίαστη.

 
 

TLG missing Greek Characters

Μια δειγματοληψία εργασιών του ερευνητικού κέντρου Thesaurus Linguae Graecae University of California -  Irvine.  Μελετώντας την αντιλαμβάνεσαι ότι τουλάχιστον στο θέμα των χαρακτήρων της αλφαβήτου δεν αφήσαμε και πολύ δουλειά για τον λατινογενή και ευρωπαϊκό πολιτισμό. ή μάλλον το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να επιλέξουν τους χαρακτήρες. Μετά από τόσο σκληρή δουλειά χιλιετηρίδων είναι φυσιολογικό να ξεκουραζόμαστε τώρα.

   
 

UNICODE SYMBOLS

Unicode γραμματοσειρές για αρχαίες γραφές. Ελληνικά, Κηρυλλικά, Aραβικοί - Iνδικοί - Λατινικοί αριθμοί, σύμβολα νομισμάτων, μαθηματικά σύμβολα, κα.

   
 

Veluvana 

Με το βάρος των χαρακτήρων στο κάτω μέρος, παραπέμπει περισσότερο για σπίτι των δυσλεκτικών που θέλουν να μάθουν αγγλικά, παρά για σπίτι του Βούδα. Τους ελληνικούς χαρακτήρες τους έκανε copy-paste από τα Times New Roman,  προσθέτοντας τους ελλείποντες αρχαίους, με ένα μικρό λαθάκι κατά την "μεταφορά": Στο "ν" μετέφερε το "υ". Η πληθώρα των κάθε είδους συμβόλων, πολλά από τα οποία έχουν το ίδιο font face με τα λατινικά στοιχεία, μπορεί να σας αποζημιώσουν.

   
 

 

Τελειομανείς οι Γιαπωνέζοι αλλά πρέπει και κάποιος να ξέρει Ελληνικά. Έτσι έφτιαξαν δυο γραμματοσειρές που περιέχουν ότι extended φαντάζεστε ή όχι, μόνο που δεν τους είπε κανείς ότι τα "ο,ω" τονίζονται και στο μονοτονικό, η πολυτονική τους γραμματοσειρά τα έχει. Πραγματικά τους ευχαριστούμε για την αξιόλογη προσπάθειά τους με αυτές τις γραμματοσειρές.