ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ

Οι Αρχαίοι και για τα γράμματα και για τους αριθμούς και για τη μουσική χρησιμοποιούσαν τα ίδια σύμβολα. Έτσι μια λέξη γι' αυτούς ήταν εκτός από μουσική και ένας αριθμός. Με το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να μετατρέψετε  κάθε λέξη στο σημερινό δεκαδικό σύστημα  αν βέβαια σημαίνει κάτι αυτό.

Μετατροπή δεκαδικών αριθμών σε Αρχαίους Ελληνικούς

Μετατρέψτε on-line οποιονδήποτε αριθμό του δεκαδικού μας συστήματος σε Αρχαίο Ελληνικό αριθμό.

Ορισμός σαν αρχική σελίδα
Προσθήκη στα αγαπημένα
Από επαγγελματίες για επαγγελματίες

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store DownloadsLinks |  Tele-calendar |  Webware | Tele-mail |

Τα προγράμματα αυτής της σελίδας είναι χωρίς χρέωση αλλά όχι χωρίς υποχρεώσεις. Διαβάστε τους όρους των κατασκευαστών.
Δωρεάν για ένα μήνα (trial) είναι και όλα τα προγράμματα που βρίσκονται στο Tele-Store και στα "θέματα" του.
Δεν ευθυνόμαστε για τα αποτελέσματα χρήσης αυτών των προγραμμάτων, διαβάστε ''όροι χρήσης - προσωπικά δεδομένα'' .

Κεντρική | Ποιοί είμαστε | Υπηρεσίες | Νέα  | Links | Downloads | Online Service | Tιμοκατάλογοι | Δημόσιες Υπηρεσίες | Καιρός | Εορτολόγιο | Επικοινωνία | Όροι χρήσης - Προσωπικα Δεδομένα

Copyright © 2007 Telebit.gr  All Rights Reserved
Free and Easy Font Viewer

Βλέπετε αλφαβητικά σε λίστα όλες τις εγκατεστημένες γραμματοσειρές στο σύστημά σας, έχοντας δίπλα δείγμα σε όποιο μέγεθος χαρακτήρων θέλετε, επιλέγετε από αυτές τις επικρατέστερες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τις έχετε σε χωριστή λίστα για άμεση οπτική σύγκριση, τις βλέπετε σε bold, Italic, underline, diacritical. Κάνετε zoom σε κάθε γράμμα σε μέγεθος μισής οθόνης.

FontView

Δύο προγραμματάκια σε ένα zip αρχείο που τρέχουν χωρίς εγκατάσταση (portable). To FontView σας δίνει σε λίστα όλες τις εγκατεστημμένες γραμματοσειρές στο PC σας με το font face της κάθε μιάς και σε ότι μέγεθος θέλετε. Το δεύτερο το Character map είναι σχεδόν ίδιο με των Windows, έχει μόνο τα βασικά στοιχεία της κάθε γραμματοσειράς (μία σελίδα), αλλά σε αφήνει να δώσεις μέγεθος στοιχείων.

Fonts properties extension

Δείτε με το δεξί κλικ του ποντικιού σας πάνω στη γραμματοσειρά όλες τις ιδιότητες της  (πχ ποιές γλώσσες υποστηρίζει, τα unicode character sets κ.α.), χωρίς να είναι απαραίτητο να την έχετε εγκαταστήσει. Από τη Microsoft.

Font Character Locator

Αν το charmap των Windows δεν σας διευκολύνει και πολύ με αυτό το utility που κάθεται και στο Taskbar για να το έχετε όποτε θέλετε βρείτε τους ειδικούς χαρακτήρες που χρειάζεστε ή απλά κάντε preview μια γραμματοσειρά.

FontForge

Το απόλυτο εργαλείο για να δημιουργήσετε δικές σας γραμματοσειρές PS, TTF, OTF, OT, CID, SVG και αρκετούς άλλους τύπους. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε από τον ένα τύπο στον άλλο ή να φρεσκάρετε παλιές. All OS.

FontList

Δείτε στο Browser σας όλες τις γραμματοσειρές που έχετε εγκατεστημμένες. Μεγαλώστε τις ή μικρίνετε τις από τον Browser και τυπώστε τις αν θέλετε. Δημιουργέιστε εσείς το δοκιμαστικό κείμενο στο οποίο θέλετε να βλέπετε τις γραμματοσειρές σας.

Αναγνώριση Γλώσσας γραφής

Βάλτε αυτό το πρόγραμμα να σας βρει σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο  ένα κείμενο.

Μετατροπέας Greeklish

Από Λατινικούς χαρακτήρες σε Ελληνικούς και αντίστροφα. Με δυνατότητα τροποποίησης των αντιστοιχήσεων των χαρακτήρων, μέσα από πίνακα που μπορείτε να κάνετε edit και με το σημειωματάριο.

Διαχείρηση Γραμματοσειρών

OPCION
Επιλέξτε, βλέποντας και δοκιμάζοντας την κάθε μια, τις γραμματοσειρές που θα χρησιμοποιήσετε για το κείμενό σας.

NexusFont

Utility που λύνει το πρόβλημα όσων χρειάζονται πάρα πολλές γραμματοσειρές. Όσες περισσότερες γραμματοσειρές χρησιμοποιείτε τόσο επιβαρύνετε το σύστημα στην όλη λειτουργία του, άσχετα αν εργάζεστε με αυτές ή όχι. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα Windows τις ρίχνουν όλες σε ένα κατάλογο αυτό των fonts και άμα είναι πραγματικά πολλές και μόνο να βρείτε αυτήν που χρειάζεστε γίνεται δουλειά εξερευνητή. Όσο είναι ανοικτό τον NexusFont οι γραμματοσειρές που έχετε εγκαταστήσει στους φακέλους που έχετε δημιουργήσει και έχετε "δείξει" στο πρόγραμμα είναι διαθέσιμες για το σύστημα. Όταν κλείνετε το NexusFonts, παύουν να υπάρχουν για το σύστημα και να το επιβαρύνουν στο παραμικρό.

Unicodinator

Όλοι οι χαρακτήρες Unicode χωρισμένοι κατά γλώσσα (τύπο γραφής). Δεν χρειάζεται download ή εγγραφή. Εμφανίζεται  κατ' ευθείαν στη σελίδα με το που θα κάνετε κλικ στο link. Αυτοχαρακτηρίζεται: Unicode Navigator και μάλλον έχει δίκιο.

Typetestster

Δείτε δίπλα δίπλα σε πραγματικό χρόνο, πως θα φαίνεται το κείμενό σας στην οθόνη με διαφορετικες γραμματοσειρές, μεγέθη, στοίχηση, απόσταση γραμμάτων, λέξεων κλπ. δεν κάνει εγκατάσταση, είναι webware,  δεν χρειάζεται εγγραφή.

TT Converter

Μετατρέψτε τα ttf των windows σε γραμματοσειρές για  MacOS X και πριν.

WEB GREEK
Γράψτε πολυτονικά ή αρχαία Ελληνικά χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα και καμία γραμματοσειρά. Ιδανικό για περιστασιακούς χρήστες τέτοιου τύπου γραμματοσειρών

Οδηγίες Microsoft για  εγκατάσταση πολυτονικών γραμματοσειρών.

Οδηγίες Microsoft για   χρήση πολυτονικών γραμματοσειρών.

facebook symbols

Εισάγετε στο facebook αρκετά σύμβολα  με doubleclick και Ctrl+C - Ctrl+V. Πιο δύσκολο και με λιγότερους χαρακτήρες από το CopyPasteCharacter που χρειάζεται μονό click και Ctrl+v, αλλά το set χαρακτήρων που έχει στη μια και μοναδική σελίδα του είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο facebook.

CopyPasteCharacter 

Χρειάζεστε ένα special character και δεν μπορείτε να τον βρείτε, να θυμηθείτε πως παράγεται, ούτε στο charmap της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείτε είναι. Κάντε  τον copy paste από αυτό το Site. Σύμβολα, βέλη, μαθηματικά, αριθμητικά, νομίσματα, γεωμετρικά σχήματα και πολλά άλλα, χωρίς καμία άλλη διαδικασία εκτός από το copy-paste.

Clear Type Tuner
Βελτιώστε την εμφάνιση των γραμματοσειρών σας στις LCD οθόνες σας με αυτό το εργαλείο της Microsoft. Πρέπει βέβαια να έχετε πρώτα ενεργοποιήσει το clear type των Windows:
Οδηγίες Microsoft για ρύθμιση Clear Type

BabelPad

Για επαγγελματίες. Καλό το BabelMap, αλλά τα συνεχή copy paste είναι κούραση και καθυστέρηση, ιδιαίτερα όταν τα μικτά κείμενα είναι η καθημερινότητα, πχ πολύγλωσσες ιστοσελίδες. Αυτό το pad έχει ενσωματωμένο το BabelMap, και έχει πολλές δυνατότητες διαχείρισης του κειμένου, όπως και δυνατότητες ανάλυσης, στατιστικών, σύνταξης HTML κλπ.

BabelMap

Εργαλείο για όσους χρειάζονται δύσκολους ή σπάνιους χαρακτήρες. Περιέχει 107.000 Unicode χαρακτήρες από όλες τις γραφές του κόσμου (παλιές και νέες) και πάρα πολλά σύμβολα, βέλη, δείκτες κλπ. Δεν κάνει εγκατάσταση, αποσυμπιέστε το σε ένα φάκελο (ή στην επιφάνεια εργασίας) και από κει το 'τρέχετε' όποτε το χρειάζεστε. Υπάρχει και σε Webware.

Greek Transcoder

Μετατρέπει κείμενα που δημιουργήθηκαν με μια πολυτονική γραμματοσειρά σε Unicode πολυτονική ή μονοτονική. Περισσότερες πληροφορίες στο link.

Font Explorer

Αν το charmap (πίνακας χαρακτήρων) των Windows σας είναι δύσχρηστο και φτωχό τότε με το font explorer μπορείτε να δοκιμάσετε τις γραμματοσειρές που θέλετε για συγκεκριμμένη δουλειά και να επιλέξετε τις κατάλληλες. Επίσης κάνει διαχείρηση γραμματοσειρών (προσθήκη - διαγραφή) επισκευή μισοκατεστραμμένων κ.α.

 RSS


Αρχή σελίδας