Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

 
 

Σελίδα

      1 2 3     

    Γραμματοσειρές - Μονοτονικές Σελίδα 2/3   

 

Ζευς 

Έχει τους απαραίτητους Ελληνικούς χαρακτήρες σε κεφαλαία. Πρέπει να είναι η καταλληλότερη για προειδοποιητικές πινακίδες της ΔΕΗ.

 
 

Hindsite 

Serif γραμματοσειρά με προσεγμένες και ιδιαίτερες ουρίτσες. Δεν έχει πλάγια στα ελληνικά.

 
 

Jura 

 Όμορφη, τετραγωνισμένη με στρογγυλεμένες γωνίες και χαρακτηριστικό W. 

 
 

 

Εμπνευσμένη αρχικά από το κόμικ X-Men, επεκτάθηκε και περιλαμβάνει: Latin 1,2 και 3, Baltic Latin 6, Greek, Cyrillic, Turkish Latin 5, Scandinavian Latin 6, Latin extended A,B, IPA Extensions, Currency Symbols, Braille Pattern Symbols. Έχει και για MAC.

   
 

Kyroy  

Γραμματοσειρά που αποτελείται από ευθείες χωρίς ενώσεις ή κούρμπες. Πολύ καλή για μεσαία ή μεγάλα στοιχεία.

 
 

Liberation 

Δημιουργήθηκαν για να έχει το Linux Arial. Γιατί να την χρησιμοποιήσετε στα Windows? Γιατί μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια. Είναι λίγο πιο light και, ιδιαίτερα στα μικρά, δεν ακολουθούν πάντα το κανόνα της ευθείας οδού. Όλο και τους "ξεφεύγει" κάποια μικρή καμπύλη, ή καμιά ουρίτσα. Για Linux το download εδώ.

 
 

Linky 

Script γραμματοσειρά σε όλους τους χαρακτήρες, ακόμη και τα σύμβολα, από την Aka-Acid.

 
 

Magenta Open Cosmetica

Η Magenta σε συνεργασία με την ΕΛ/ΛΑΚ παραχώρησε σε ελεύθερη χρήση κάποιες γραμματοσειρές που τους έδωσε το τίτλο Open. Η Cosmetica είναι η πιο διακοσμητική όπως λεέι και η λέξη με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια του κάθε στοιχείου.

   
 

Magenta Open Modata 

Η Modata είναι η πιο στιβαρή και σοβαρή της σειράς.

 
 

Magenta Open Moderna

Απλή εως λιτή με τα κεφαλαία Ελληνικά πιο έντονα.

 
 

Mandala 

Πρωτότυπα, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στυλ της μονοκοντυλιάς και πάρα πολύ πλούσια σε υποστηριζόμενους χαρακτήρες, περιλαμβάνει: Basic Latin, Latin-1 Supplement, Latin Extended-A, Latin Extended-Β, IPA Extensions, Spacing Modifier Letters, Combining Diacritical Marks, Greek, Latin Extended Additional, General Punctuation, Superscripts and Subscripts, Currency Symbols, Letterlike Symbols, Number Forms, Arrows, Mathematical Operators, Miscellaneus Technical, Enclosed Alphanumeric, Miscellaneous Symbols, Dingbats, Alphabetic Presentation Forms.

 
 

Marin 

Πλούσια αλλά και με πολύ στυλ, ιδιαίτερα στα ελληνικά της, γραμματοσειρά που περιλαμβάνει: Basic Latin, Latin-1 Supplement, Latin Extended-A, Latin Extended-B, IPA Extensions, Spacing Modifier Letters, Combining Diacritical Marks, Greek, Cyrillic, Armenian, Hebrew, Devanagari, Latin Extended Additional, Greek Extended, General Punctuation, Superscripts and Subscripts, Combining Diacritical Marks For Symbols, Number Forms, Arrows, Mathematical Operators, Miscellaneous Technical, Enclosed Alphanumerics, Geometric Shapes, Miscellaneous Symbols, Dingbats, Enclosed CJK Letters and Months, CJK Compatibility, Alphabetic Presentation Forms, Cherokee, Unified Canadian Aboriginal Syllabics, Ogham, Braille Patterns. Στο Zip αρχείο υπάρχουν και τα Marin Caps για να γράφετε κεφαλαία στο μισό ύψος των υπόλοιπων γραμμάτων.

 
 

 

Τετραγωνισμένη, wireframe (μόνο το περίγραμμα, χωρίς γέμισμα), χωρίς περιθώρια στα στοιχεία, ώστε να κολάνε μεταξύ τους τα γράμματα. Έχει και για Mac. Πέρα από το πρωτότυπο είναι μια πολύ προσεγμένη στην παραμικρή της λεπτομέρεια γραμματοσειρά από την Aka Acid.  

   
 

Εnemy of th State 

Eίναι μοντέρνα από το έργο Enemy of the State μοιάζουν όμως με αρχαία Eλληνικά. Είναι κεφαλαία αλλά δέχονται τόνους. Είναι λίγο αναρχικούλια αλλά πραγματικά δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα.

 
 

 

Serif γραμματοσειρά που εκτός από τις ιδιορυθμίες της, έχει πολύ μεγάλο αριθμό συμβόλων. Σύμβολα μαθηματικά, βέλη, αριθμητικά σε κύκλο, σκακιού κ.α.

   
 

Όμικρον 

Από το ομώνυμο video game. Πολύ μοντέρνα γραμματοσειρά, αλλα και δύσκολη. Αποζημίωση  το πολύ ιδιαίτερο στυλ αλλά και η μερική πολυτονικότητά της. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε κάποιο βοήθημα για να βρείτε τους χαρακτήρες.

   
 

 

Μοιάζουν γραμμένα στο χέρι, περισσότερο με μαρκαδόρο, μικρό διάκενο ανάμεσα στους χαρακτήρες και χωρίς να είναι ίδιο το ύψος γραφής. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αρκετά πρωτότυπα.