Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

 
 

Σελίδα

    1 2 3     

    Γραμματοσειρές - Μονοτονικές Σελίδα 3/3   

 

PA-Benson 

Δύο γραμματοσειρές (normal & bold) που δείχνουν καλύτερα (στρωτά, χωρίς σκαλοπάτια στις κούρμπες ή 'σβυσήματα'  στις ευθείες) από 28 pt κι' επάνω. Τα δείγματα που βλέπετε είναι των 20 pt. Τα Ελληνικά βγαίνουν κατ' ευθείαν, τα λατινικά στο Microsoft Office δουλεύουν κανονικά, αλλού χρειάζονται το charmap των Windows ή κάποιο από τα βοηθητικά προγράμματα που υπάρχουν στη "Διαχείριση Γραμματοσειρών".

 
 

PA-Fashion 

Υποκατάστατο της Arial στη πιο στυλάτη εκδοχή της.

 
 

Mascat 

Ανατολίτικο script με πολύ μικρό μέγεθος fontface. Το preview που βλέπετε είναι μεγεθυμένο (35pt). Τα ελληνικά δυστυχώς εισάγονται σαν σύμβολα. Χρησιμοποιείστε κάποιο εργαλείο της διαχείρησης γραμματοσειρών, ή το charmap των Windows.

 
 

PA-Mouse 

Στρωτή, πλήρης και με προσωπικότητα. 

   
 

Crackman 

Δεν χρειάζονται συστάσεις αλλά δεν γράφουν Ελληνικά.

 
 

Παιδικά 

Τρεις γραμματοσειρές σε παιδικό στυλ της Aka-Acid. H 5 years old, η Cord και η Curly Early. Σε ttf, otf  και για MAC OSX.

 
 

 

Περισσότερο προς Conan ο βάρβαρος δείχνει. Για να γράψετε Ελληνικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το charmap των Windows, ή κάποιο από τα βηθητικά προγράμματα που υπάρχουν στην "Διαχείρiση Γραμματοσειρών".

 
 

 

Σύγχρονη γραμματοσειρά που φωνάζει με όλη της τη δύναμη ότι ο ρομαντισμός δεν θα πεθάνει ποτέ. Με λατινικούς, ελληνικούς και κυριλλικούς χαρακτήρες, μαθηματικά σύμβολα, νότες, και άλλα.

   
 

rvbcalx 

Μορφολογικά παραπέμπει στα πρώτα ιστορικά χρόνια, φτωχή σε περιεχόμενους χαρακτήρες και σίγουρα καρικατούρες.

 
 

SIL APPARATUS

Έχουν μερικά Ελληνικά γράμματα. Εισάγονται σαν σύμβολα. Και για

 
 

Simsun 

Έχει Ελληνικά αλλά κατά βάση είναι Κινέζικη. Πιο σωστά είναι CJK (ιδεογράμματα). Για μερικές χρήσεις (γραφή σε CJK με Ελληνικές και λατινικές σημειώσεις) κάνουν. Δεν έχουν τόνους. Η πιό διαδεδομένη γραμματοσειρά για μικτή γραφή. Για πλήρη Ελληνικά, ελλείποντες αρχαίους χαρακτήρες και πολυτονικά με κάποιες ελλείψεις στα τονούμενα υπογραμμισμένα, σε κινέζικη γραμματοσειρά δείτε την GRF Chinese.

 
 

Social Rage 

Πολύ μικρά γράμματα σε script. Για να τα δείτε είναι "φουσκωμένα" στα 48pt στο preview. Για να γράφετε στον social τοίχο σας on style.

 
 

SPDoric 

Λιτά, αρχαιοπρεπή, όχι και τόσο, λίγα, ανεπαρκή. Από την Scholar Press. Αυτή η δουλειά δε νομίζω να τιμά το όνομά τους.

 
 

ST Transmission 

Με αχνό και απέριττο έως λιτό typeface η βασική γραμματοσειρά, πολύ ωραίο για μικρού μεγέθους γράμματα, κατάλληλο για υποσημειώσεις η γενικά κείμενο που θέλουμε να μένει σε δεύτερο πλάνο ή να επηρεάζει όσο δυνατόν λιγότερο τη σελίδα μας. Έχει και heavy bold. Έχει και για MAC στο ίδιο αρχείο.

   
 

 

Με απόλυτα κριτήρια κατάταξης έπρεπε η γραμματοσειρά να βρίσκεται στη σελίδα των αρχαίων. Αλλά επειδή και το preview την αδικεί για τη πληθώρα των συμβόλων που έχει (μαθηματικά, λογικά, νομισματικά, βέλη, τεχνικά,  γεωμετρικά, αστερισμοί και πολλά άλλα) καλύτερα να δείτε το PDF αρχείο, που είναι και στο zip αρχείο της γραμματοσειράς.

   
 

 

Είναι μόνο κεφαλαία και κάνουν (φαίνονται καλύτερα) μόνο για πολύ μεγάλους χαρακτήρες.

   
 

VAG

Χειρόγραφα, χειρόγραφα πλάγια, dotted, typewriter, και Army Caps σ' αυτή τη μοντέρνα και νεανική σειρά.

   
 

Vectroid 

Μοντέρνα, φουτουριστική γραμματοσειρά για τίτλους, επιγραφές, λογότυπα και ότι άλλο βάλει η φαντασία σας.

   
 

 

Retro γραμματοσειρά με άψογα Ελληνικά, αλλά μόνο στα κεφαλαία.

   
 

X-BID

Μοντέρνες γραφές σε strokeόπως η X_BID _OLDTYPE , η X_BID_SIMPLE που έχει μόνο κεφαλαία, η τετραγωνισμένη και χωρίς τόνους  X_BID_STROUL,  η τελευταία και σε Grain.

   
 

 

Γραφή με ελεύθερο χέρι. Της λείπουν το " ϊ "και "ΐ ". Έχει και σε Grain χωρίς τόνους. Δεν έχουν κεφαλαία.

   
 

 

Είναι η Arial αντιγραμμένη σε όλα, με τα Κυριλλικά τα Εβραϊκά και τα Αραβικά της. Έχει επιπλέον, όπως και δαφορετικούς, Αραβικούς χαρακτήρες και αρκετά σύμβολα.