Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

 
 

Πολυτονικές Γραμματοσειρές

 

 

Έντονος και ελεύθερος, πλάγιος, γραμματότυπος όπως η θεά. Αποδίδει εν μέρει και κάποιους από τους ελλείποντες αρχαίους χαρακτήρες. Στα κεφαλαία μερικά γράμματα είναι πιο έντονα από τα άλλα.

 
 

Chrysanthi 

Σε μια γραμματοσειρά μια συλλογή γραμμάτων περιλαμβάνει: Basic Latin; Latin-1 Supplement; Latin Extended-A; Latin Extended-B; IPA Extensions; Spacing Modifier Letters; Combining Diacritical Marks; Greek; Cyrillic; Armenian; Hebrew; Arabic; Devanagari; Bengali; Gujarati; Burmese; Tibetan; Khmer; Runic; Latin Extended Additional; Greek Extended; General Punctuation; Superscripts και Subscripts; Currency Symbols; Letterlike Symbols; Number Forms; Arrows; Mathematical Operators; Miscellaneous Technical; Box Drawing; Block Elements; Geometric Shapes; Miscellaneous Symbols; Dingbats; CJK Symbols and Punctuation; Hiragana; Katakana; Bopomofo; Kanbun; CJK Compatibility; CJK Unified Ideographs; Alphabetic Presentation Forms; Arabic Presentation Forms-A; Arabic Presentation Forms-B.

 
 

Gentium

Μονοτονικά και πολυτονικά Ελληνικά, Κυριλλικά, Latin και Extended Latin. Με 1500 χαρακτήρες το ονομάζουν το type face of the Nations. Το download είναι All OS.

 
 

 

Σχεδιασμένη από το ζωγράφο - χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη για πιό ευχάριστα και Ελληνοπρεπή Times των Windows, πραγματικά όμορφα και για καθημερινή χρήση. Έχει και για Mac OS X. 

   
 

Goschen 

Δημιουργήθηκαν από τον εκδοτικό οίκο του Georg Joachim Göschen στις αρχές του 19ου αιώνα. Έχουν μόνο ελληνικά και όπως φαίνεται καλλιγραφικά και πλάγια. Μεταφέρθηκαν σε γραμματοσειρά από την GFS.

 
 

Grammata

Μόνο Ελληνικά πολυτονικά (ούτε καν αγγλικά) και όχι στα κεφαλαία. Δεν χρειάζεται την Εγκατάσταση Ελληνικού πληκτρολογίου. Δεν είναι το βολικότερο στην εύρεση των χαρακτήρων αλλά σε αποζημιώνει το προηγούμενο προσόν της.

 
 

Dejavu

Επεκτείνοντας το Unicode σε Open Source (με δικαίωμα τροποποίησης των Γραμματοσειρών) και μέλος της οκογένειας Vera, η Dejavu δίνει νέα διάσταση στη γραφή με υπολογιστή καλύπτοντας σχεδόν όλες της γλώσσες και τύπους γραφής. Στο link σας δίνουμε τη version LGC (Latin, Greek, Cyrillic) Eκτός από τα γνωστά Latin, Extended  Latin (A & B), IPA Extensions, Spacing modifier  letters, combining diacritical marks, Greek, Cyrillic, Latin Extended Additional, Leterlike Symbols, Number Forms,  βέλη κλπ έχει και: Τους ελλείποντες Αρχαίους Ελληνικούς χαρακτήρες, πολυτονικά, Mathematical Operators,  διάφορα  τεχνικά, Control Pictures, Enclosed Alphanumeric,  Box Drawing, Block Elements, Γεωμετρικά Σχήματα, διάφορα  σύμβολα, Dingbats, surrogates, Combining Half Marks, Braille Patterns, μαθηματικά αλφαριθμητικά σύμβολα.

 
 

Ελληνικά 

Βυζαντινή και πολυτονική, με δυο αρχαϊκά στοιχεία και έντονο fontface, αυτή η πολύ όμορφη γραμματοσειρά της GFS. Η εύρεση κάποιων (ευτυχώς λίγων) από τους χαρακτήρες απαιτεί τουλάχιστον το charmap (το πληκτρολογείτε στην εκτέλεση και εμφανίζεται).

   
 

Elpis 

Όμορφη γραμματοσειρά από την Greek Font Society σε Open Type.

 
 

Free Software Foundation

Τρείς γραμματοσειρές σε monospaced, Sans Serif και Serif, με: Βasic Latin, Latin-1 Supplement, Latin Extended-A, Latin Extended-B, IPA Extensions, Spacing Modifier Letters, Combining Diacritical Marks, ,Greek, Cyrillic, Armenian, Hebrew, Latin Extended Additional, Greek Extended, General Punctuation, Runic, Currency Symbols, Arrows, Mathematical Operators, Box Drawing, Block Elements, Geometric Shapes, Braille Patterns.

 
 

Θεόκριτος  

Δύσκολο να την κατατάξεις γιατί μοιάζει με Βυζαντινή. Είναι σίγουρα πολυτονική και της λείπουν αρκετά Βυζαντινά στοιχεία. Έχει και Mac OS X fonts.

 
 

Ισμήνη

Πολυτονική απλή και βολική γραμματοσειρά για όσους δεν έχουν εγκατεστημένο Ελληνικό πληκτρολόγιο. και για

 
 

jGaramond 

Αν σας αρέσει η Garamond της Microsoft αλλά σας πέφτει "φτωχή" σε χαρακτήρες γιατί δεν έχει πολυτονικά, μαθηματικά σύμβολα, βέλη, σήματα, όλους τους χαρακτήρες Latin Extended-B και πολλά άλλα, τότε βρήκατε τη λύση. Για τους "πολυτονικούς": Δεν έχει υπογεγραμμένες.

 
 

Legendum  

Πραγματικά όμορφη γραμματοσειρά κάνει θαυμάσια και για καθημερινή χρήση (για σημειώσεις κλπ).

   
 

Νεοελληνικά 

Πολυτονική από την Greek Font Society. Στρογγυλεμένη και ανταγωνίστρια της Porson στην έκδοση κλασσικών κειμένων. Έχει fonts και για Mac OS X.

   
 

Porson 

Μεταφορά για PC μιας ιστορικής γραμματοσειράς με το όνομα του κλασικιστή μελετητή Richard Porson Πρωτοδημιουργήθηκε στο Cambridge. O Porson χρησιμοποίησε σαν υπόδειγμα για την δημιουργία της χειρόγραφο απόσπασμα από την Μήδεια του Ευριπίδη. Η δημιουργία της ξεκίνησε το 1790 και ολοκληρώθηκε το 1808  λίγο μετά το θάνατό του.

   
 

Σολωμός 

Κλασσικός αντιπρόσωπος του ρομαντισμού. Μόνο Ελληνικοί χαρακτήρες. Έχει και για MAC. Από τη GFS.

   
 

Titus 

Πολυτονική που εισαγάγει τα ελληνικά σαν σύμβολα. Χριεάζεται οπωσδήποτε κάποιο βοήθημα. Ή το charmap των Windows, ή κάποιο από την διαχείρηση Γραμματοσειρών (FontView). Το πλεονέκτημα της Titus είναι ότι έχει και καθρεφτισμένη γραμματοσειρά.

   
 

 

Χωρίς μικρούς λατινικούς χαρακτήρες, τα κεφαλαία Ελληνικά sanserif, τα μικρά serif (που είναι ίσως και ο μοναδικός λόγος που αξίζει να την κατεβάσετε), είναι μια από τις "κακές" δουλειές της GFS.

   
 

Οδηγίες για την εισαγωγή των σημείων στίξης

Οδηγίες για την εγκατάσταση του πολυτονικού πληκτρολογίου (Ελληνικά πολυτονικά). Πίνακες για την εισαγωγή των σημείων στίξης στα κείμενα, που ισχύουν για τις πολυτονικές γραμματοσειρές, εκτός από αυτές που αναφέρεται κάτι ιδιαίτερο..