Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

 

Μήπως ταιριάζει στις ανάγκες σας περισσότερο κάποιο Webware (τρέχει από το Internet χωρίς download ή εγκατάστση) της ίδιας κατηγορίας; Ή θα ταίριαζε καλύτερα ένα πρόγραμμα Poratble (φορητό στο USB);

Τα προγράμματα αυτής της σελίδας είναι χωρίς χρέωση αλλά όχι χωρίς όρους. Διαβάστε τους όρους των κατασκευαστών. Δωρεάν για ένα μήνα (trial) είναι και όλα τα προγράμματα που βρίσκονται στο Tele-Store και στα "θέματα" του. Δεν ευθυνόμαστε για τα αποτελέσματα χρήσης αυτών των προγραμμάτων, διαβάστε ''όροι χρήσης - προσωπικά δεδομένα'' .

Antivirus, Internet Security, Firewalls, Spyware, SSL.

Αντιβιωτικά, Ασφάλεια στο Internet, Τείχος Προστασίας, Αντιπαρακολουθητικά, Ασφαλής Σύνδεση.

 

SysTweak Advanced System ProtectorAdvanced System Protector

Προστατεύει από Spyware, Adware, Malware, Riskware, Key Loggers, Trojans, Sniffers, BHOs, Exploits, Worms, αλλά και από προγράμματα που εσείς υποψιάζεστε. Η freeware version δεν έχει real time protection που έχει η pro.

 
 

FireWall

Υπόσχεται heavy duty προστασία και η Ashampoo είναι σοβαρή εταιρεία.

 

RSS

 

Avast Mobile 

Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της κατηγορίας του. Antivirus, Web & mail filter κ.α. το 'κατεβάζετε' νόμιμα & μετά την εγκατάσταση και επανεκκίνηση ζητάτε κωδικό από την Avast που το στέλνει στο mail σας, όλα δωρεάν. Τρέχει και σαν προφύλαξη οθόνης (screen saver).

 
 

Avast Mobile 

Ενοχλητικές έως επικύνδυνες πολλές φορές διάφορες προσθήκες, επεκτάσεις, ή τα υποκατάστατα των μηχανών αναζήτησης στους φυλομετρητές (Browsers) του Internet. Καθαρίστε τα, σίγουρα, με απόλυτη ασφάλεια, με αυτό το εξειδικευμένο εργαλείο της AVAST.

  Telebit blog
 

AVG Antivirus

Το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα. Λίγο ελαφρύτερο από το Avast κάνει και για σχετικά παλιά PC.

 
 

 

Αντιβιοτικό για viruses, Trojans, backdoor programs, worms, κλπ.

 

Αναφορά Download που δεν κατεβαίνει.

 

ClamAV

Αντιβιωτικό, που η βάση δεδομένων των ιών είναι στο internet. Έτσι και ελαφρύ είναι και πάντα ενημερωμένο.

 
 

 

Open Source Antivirus. Δεν δίδει real time protection γι’ αυτό και δεν επιβαρύνει το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα είναι ακατάλληλο για μηχανήματα που έχουν Internet.

 
 

C•O•M•O•D•O

O πιο δημοφιλής firewall  για Windows XP (SP2), Vista . και 7. Προσόντα του η καλή εποπτεία και η εύκολη παραμετροποίηση του. Έχει και free Antivirus. Ο συνδυασμός τους είναι αρκετά καλός.

   
 

eScan Toolkit

Χειροκίνητος έλεγχος για ιούς, spyware, adware και ότι malware κυκλοφορεί. Τα updates του είναι αυτόματα. Δεν κάνει real time έλεγχο, και έτσι δεν επιβαρύνει το σύστημα. Είναι portable, δεν κάνει εγκατάσταση.

   
 

Firestarter 

Ένας πανίσχυρος Firewall για Linux, με πάρα πολύ μεγάλη παραμετροποίηση. Ταυτόχρονα είναι ένα Local Network Monitor και DHCP controller.

   
 

Hijack This  

Για Spyware που δεν ανιχνεύεται από το online security σας. Δείχνει όλες τις ύποπτες τροποιήσεις του συστήματός σας. Μην αλλάξετε τίποτε αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι γι' αυτό που κάνετε

   
 

Hotspot Shield  

Δημιουργεί ένα VPN μεταξύ pc και hotspot για να είστε ασφαλείς από τους περίεργους του εσωτερικού δικτύου  του hotspot. Για Windows 2000, XP, Vista & MAC OS X (10.4 Tiger, 10.5 Leopard).

   
 

Kingsoft Security  

PC Doctor, με cloud security, trojan, spyware removal, Windows vulnerability fixes. Uninstaller για εφαρμογές που δεν απεγκαθίστανται από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων, clean - tune up utilities.

   
 

Lookout 

Mobile Security. Αντιβιοτικό με αυτόματες ενημερώσεις, backup στο Internet (μέχρι 1.4 GB), εντοπισμό χαμένης συσκευής σε χάρτη μέσω Ιnternet, remote ενεργοποίηση scream alarm, σβήσιμο δεδομένων μέσω web και management πάλι μέσω web . Κατάλληλο για Android, Blackberry, Windows Mobile.

   
 

 

Το δημοφιλέστερο Antispyware μακράν κάθε άλλου. Όλα τα άλλα μαζί δεν φτάνουν τα downloads του Malwarebytes.

   
 

 Microsoft Security Essentials

Το πρώτο real time αντιβιοτικό της Microsoft με online automatic updates. Για Windows XP(SP2 και μετά) Vista και Windows 7. Και βέβαια  Genuine. 

   
 

Panda SecurityCloud Antivirus

Μέσα στη γενική τάση για cloud computing δεν μπορούσαν να λείψουν και οι εταιρείες με τα αντιβιοτικά. Πρώτη η Panda δημιούργησε το αντιβιοτικό που έρχεται από το Internet. Ελαφρύ, real time, με μεγαλύτερο ελάττωμα της freeware version ότι δεν κάνει automatic live updates. 

   
 

SOPHOS Virus Removal Tool

Δεν είναι real time αντιβιωτικό, δεν κάνει εγκατάσταση. Είναι μόνο το πρόγραμμα αφαίρεσης malware, χωρίς τη βάση δεδομένων του malware. Αυτή η δομή του του δίνει το πλεονέκτημά να "τρέχει" σε ήδη προσβεβλημένα συστήματα, αντλώντας πληροφορίες από την βάση δεδομένων malware της Sophos την στιγμή που εκτελείται. Κατάλληλο για ιούς, spyware, rootkits και τον Conficker.

   
 

 Spybot Search & Destroy.

On-line protection, manual updates. Στο manual scan πλήρης και κατανοητή επεξήγηση της δράσης και προέλευσης του κάθε spyware. Πλήρης παραμετροποίηση του προγράμματος. 

   
 

 

Real time protection, automatic updates και integration με το ClamAV.

   
 

SUPERAntiSpyware

Δεν είναι real-time αλλά κάνει σε βάθος σάρωση, ελέγχει και το μητρώο, βρίσκοντας έτσι 'δύσκολα' spyware. Ένα ακόμα όπλο για τη θωράκιση της ιδιωτικότητάς σας.

   
 

Threatfire

Δεν καθαρίζει ιούς. Είναι εργαλείο πρόληψης από πιθανές απειλές (ιούς, worms, trojans, spyware, rootkits, buffer overflows κλπ). Συνεργάζεται άριστα με τα περισσότερα αντιβιωτικά.

   
 

 

Ελβετικός σουγιάς ασφαλείας για επαγγελματίες. Φίλτρο Web, έλεγχος πρωτοκόλλων, Virus, Spam & Phish blocker, firewall. προστασία από διεισδύσεις, VPN, Captive Portal. Το καθένα από αυτά είναι χωριστό πακέτo, με προαιρετική εγκατάσταση, αλλά ότι εγκαταστήσετε συνεργάζεται με τα άλλα. Έχει πολύ αναλυτικές αναφορές, που δικαιολογούν το διαφημιστικό της: Μάθετε για την κίνηση του δικτύου σας περισσότερα απ' όσα ξέρει η NSA. Το τίμημα για όλα αυτά είναι λίγο βαρύ. Χρειάζεται υπολογιστής αποκλειστικά για τη χρήση του προγράμματος (dedicated server), με δυο κάρτες δικτύου. Δείτε τις απαιτήσεις hardware.

   
 

Virus TotalUploader

Το Virus Total είναι webware εφαρμογή που ελέγχει ένα αρχείο με 35 αντιβιοτικά προγράμματα ταυτόχρονα. Το ελάττωμά του είναι ότι πρέπει να δίνετε ένα αρχείο τη φορά. Αυτό το διορθώνει το Virus Total Uploader. Ελέγχει όλες τις διαδικασίες που είναι φορτωμένες στη μνήμη, ανεβάζει τα αρχεία που θα του ορίσετε εσείς για έλεγχο και σας δίνει αναφορά. Τέλος ελέγχει ένα αρχείο που είναι στο internet χωρίς να χρειαστεί να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

   
 

Windows Defender

Η πρόταση της Microsoft για δωρεάν Antispyware, pop-up blocker, privacy protection. Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε και antivirus.

   
 

Winpooch

Ένα watch-dog όπως το λένε οι κατασκευαστές του για τα Windows. Είναι anti spyware & anti trojan σε συνδυασμό με το clamwin (με το οποίο συνεργάζεται και το περιλαμβάνει, αλλά και με το kaspersky) μας δίδει μια πλήρη προστασία  από τους ιούς. Ταυτόχρονα είναι ένας θαυμάσιος task manager. Προσοχή δεν είναι firewall.

   
 

Wipfw

Ένας freeware (BSD license) personal firewall για Windows (IPv4 packet filter). Για γνώστες.

   
 

Zebedee Secure Tunnel

Δεν θέλει να ανταγωνιστεί τα ssh, SSL ή FreeS/WAN, αλλά είναι ένα πράγματι Secure Tunnel για δημιουργία VPN. Έχει και για Linux.

   
 

 

Το δημοφιλές Freeware Firewall, που σας κάνει και ‘αόρατους‘ στο Internet με την γνωστή ευκολία παραμετροποίησης του.