Telebit | Tele-CV | Tele-News | Tele-ServiceTele-Store DownloadsLinks | Tele-calendar | Webware | Tele-mail |

Κεντρική | Ποιοί είμαστε | Υπηρεσίες | Νέα | Links | Downloads | Online Service | Tιμοκατάλογοι | Δημόσιες Υπηρεσίες | Καιρός | Εορτολόγιο | Επικοινωνία | Όροι χρήσης - Προσωπικα Δεδομένα 

Copyright © 2007 Telebit.gr  All Rights Reserved

Αρχή σέλίδας
Από επαγγελματίες για επαγγελματίες
Ορισμός σαν αρχική σελίδα
Προσθήκη στα αγαπημένα

 

 29/02/2008                                                                 Ενημερωτικό Νο 12

     Πολύς θόρυβος για το Internet και την Ελευθερία του λόγου σε αυτό, το τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Ίσως σκόπιμος για να περάσουν το σχέδιο Νόμου για τη λογοκρισία του Internet. Χρονική σύμπτωση  και συγκυρία με την  απαξίωση των κομμάτων και των κλασσικών  Media; Τι να κάνουμε γλυκιά η διαφθορά αλλά παράγει και κάποια παράπλευρα αποτελέσματα. Η δική μου άποψη;  Δεν θα άξιζε να συνεχίσετε να διαβάζετε γιατί είναι δεδομένη. Το internet είναι το προπύργιο της διαφάνειας και ο φυσικός εχθρός της διαφθοράς.  Όχι γιατί εκεί συχνάζουν  ή το ενημερώνουν καλοί άνθρωποι αλλά γιατί εκεί υπάρχουν όλοι οι άνθρωποι  χωρίς περιορισμένο αριθμό αδειών,  χωρίς ψήφο από το ’κυρίαρχο’ λαό, χωρίς καμία ’ειδική’ έγκριση . Και βέβαια κάπου εκεί βρίσκεται και η αλήθεια και πιστέψτε δεν είναι χαμένη ανάμεσα στα πολλά ψέματα όπως θα δούμε στη συνέχεια. Τη συνταγή της  έτοιμης αλήθειας σε πακέτο τη δοκιμάσαμε με τα κλασσικά Media. Κατήντησαν πλήρως ελεγχόμενα  αδιαφανή και αναξιόπιστα.

   Στο Internet δεν υπάρχουν κατευθυνόμενα, αποπροσανατολιστικά  site που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ή και δημιουργούν ; Και βέβαια υπάρχουν αλλά είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν από που αλλού από το ίδιο το Internet και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του . Θα πάρουμε για παράδειγμα ένα από αυτά. Και για να μη φύγουμε από το χώρο και μας πουν ότι κατηγορούμε πάντα όλους τους άλλους χώρους εκτός από το δικό μας θα αναφερθούμε σε κάτι που  ’παραπέμπει’  στο χώρο μας. Την  Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet (EEXI).

1)                    Ο πρόεδρος της το 2006 αφού με το κύριο Αλογοσκούφη και κύριο Ασημακόπουλο (Ειδικός Γραμματέας της Κοινωνίας της Πληροφορίας) εγκαινίασαν το Athens wifi  του Συντάγματος δήλωσε: «Το ασύρματο Internet στο Σύνταγμα τώρα γίνεται πραγματικότητα. Καλούμε όλους τους Έλληνες Χρήστες να πάρουν τους φορητούς υπολογιστές τους, τα pda και τα κινητά τους και να έρθουν να το χαρούν. Αυτό που γίνεται το 2006 στο Σύνταγμα είναι μια ευρωπαϊκή πρώτη, μια ειρηνική επανάσταση, η οποία θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, θα διαδώσει την ευρυζωνικότητα και θα βελτιώσει την τουριστική εικόνα της χώρας. Το Internet δεν είναι δίκτυο μηχανημάτων, αλλά δίκτυο ανθρώπων. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους στην Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας, οι οποίοι έκαναν πράξη όλα αυτά που είχαμε κατά καιρούς ζητήσει για τα μέλη μας και τους Έλληνες χρήστες Internet. Βήμα το βήμα, μέρα με τη μέρα, βγαίνουμε από το δικτυακό τούνελ στο ευρυζωνικό φως. Εμείς ως Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet ελπίζουμε σε νέα έργα για την ευρυζωνικότητα, σε νέες απελευθερώσεις δικτυακών πόρων για όλους τους Έλληνες και -το σημαντικότερο- σε νέες εκπτώσεις και διευκολύνσεις στην πρόσβαση».

Απορίες.

         Δηλαδή όλοι οι Έλληνες χρήστες με φορητά και PDA χωρούσαν στη Πλατεία Συντάγματος;

     Και αν χωρούσαν θα εκμεταλλεύονταν άριστα τα 4 (ολόκληρα τέσσερα) MBPS σύνδεση που τους προσέφεραν;

     Ευρωπαϊκή πρώτη; Σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις λειτουργούν εδώ και  χρόνια δεκάδες χιλιάδες hot spots και αναφέρονται σε όλους τους Διεθνείς καταλόγους εκτός του Δημόσιου δικού μας (ίσως γιατί είναι πρώτο και ζηλεύουν). Ιδιωτικά έχουμε λίγα.

     Όλα που κατά καιρούς είχαν ζητήσει (για λογαριασμό μας) για το Internet ήταν αυτά;

     Βγάλσιμο από το τούνελ της τελευταίας θέσης στην Ευρώπη για την ευρυζωνικότητα είναι η παραμονή της Ελλάδας στη τελευταία θέση με σταθερή διαφορά από την προτελευταία αφού έγιναν όλα όσα ζήτησαν;

Αυτές οι απορίες και συμπεράσματα από μια δήλωση και μόνο.

2)                     Για να δούμε λίγο σοβαρότερα πράγματα. Τι έχει στη πρώτη σελίδα τις αυτή η ΕΕΧΙ; Ένα ΗΟΑΧ. Aν βαριέστε  να διαβάσετε το link του ορισμού του ΗΟΑΧ είναι η εξαπάτηση με τέχνασμα (trick). Αν το βγάλει από τη σελίδα της  το έχουμε εδώ και βάλαμε και πολλούς φίλους να το αποθηκεύσουν. Το Toshiba Hoax (έτσι ονομάζεται), καμία σχέση με την Toshiba εκτός του ότι χρησιμοποιεί το όνομα της, φιγουράρει στο Μουσείο των HOAX αλλά και σε πάρα πολλά site. Όποια Search Engine και αν χρησιμοποιείτε και γράψετε τις λέξεις μέσα στα εισαγωγικά <<Toshiba HOAX>> θα πάρετε αναρίθμητες δ/νσεις που αναφέρονται στο θέμα. Το έχει κατά λάθος ή το έχει επίτηδες; Πυρηνικό εργοστάσιο για το σπίτι, που λύνει όλα τα ενεργειακά προβλήματα σας; Και καλά δεν ήξεραν, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να πάρει ένα τηλέφωνο να στείλει ένα mail  στην Toshiba να τους ρωτήσει από περιέργεια πόσο κάνει, ή πότε έρχεται στην Ελλάδα το gadget; Εσείς κρίνετε.

3)                     Στη σελίδα της από το 2007 στο 2008 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: <Βρίσκεται υπό ίδρυση η Ένωση Καταναλωτών Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών, η οποία θα στηρίζει όλους τους χρήστες με άμεσες ενέργειες (νομικές, επικοινωνιακές στα ΜΜΕ και πολιτικές μέσω επερωτήσεων).>

Σύμπτωση; Είναι το τελευταίο  τρικ των δυο κομμάτων εξουσίας :  άνθρωποι τους όπου βρεθούν και όπου σταθούν να ιδρύουν καταναλωτικούς συνεταιρισμούς, ενώσεις  ή δίκτυα καταναλωτών. Αφού αχρήστεψαν τα Iνστιτούτα Kαταναλωτών κάνουν το ίδιο με τις Ενώσεις στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να εγκλωβίσουν ψηφοφόρους,  καταναλωτές και καταστηματάρχες.  

Και στην ίδια σελίδα στο τέλος:

<ΥΓ. Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω έγιναν με χορηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της ΕΕΧΙ, με πολλή φροντίδα, συνέπεια και σκληρή εθελοντική δουλειά.> Όπως και στη κορυφή και κέντρο της αρχικής τους σελίδας < Η ΕΕΧΙ είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1993 για να προσφέρει συνδέσεις στο Internet χωρίς χρονικό περιορισμό. Δεν έχουμε λάβει ποτέ κρατική ή κοινοτική επιδότηση και επιχορήγηση, ενώ όλοι οι servers μας τρέχουν Linux και FreeBSD από τον Δεκέμβρη του 1993 που είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet. Σήμερα η ΕΕΧΙ αγωνίζεται για την εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους σύνδεσης στο Internet στην Ελλάδα.>

   Με όλα αυτά τα μη κερδοσκοπικά και αφιλοκερδή και ενώσεις καταναλωτών,  σε άλλη σελίδα του site τους  πουλάνε Internet. Η κρίση και πάλι δική σας

   Οι συγκεκριμένοι πάντως της ΕΕΧΙ  μπορεί να συμφέρουν γιατί  ίσως βγάλουν σε προσφορά  και το  πυρηνικό εργοστάσιο δώρο με κάθε καταχώρηση ονόματος στο Internet από την Ένωση Καταναλωτών τους.

    Αυτό ήταν ένα μικρό και απλό παράδειγμα μόνο, για το πόσο εύκολο είναι να ’τσεκάρετε’  στο Internet μόνοι σας χωρίς ειδικές γνώσεις, τεχνικές, ή  ’δημοσιογράφους τζιμάνια’, κρυφές κάμερες κλπ   πoιός και γιατί λέει το κάθε τι, όσο βαρύγδουπο και αν είναι το όνομα του όσο και αν προσπαθεί να σας μπλέξει σε επιστημονικούς και τεχνικούς όρους, ή να σας παραπλανήσει για το τι ανιδιοτελώς τον ενδιαφέρει από εσάς.  Ελεύθερος πάντα ο καθένας να λέει ότι θέλει ελεύθερη και η κρίση του καθενός μας.

Αυτό είναι το Internet και η ενημέρωση που σας δίνει.-

 

Υ.Γ. Φωτό Σε περίπτωση που ’ρίξουν’  το site τους ή το τροποποιήσουν:

Πώληση Υπηρεσιών Internet (1), (2)

Αναλυτικό άρθρο τους για το ’εργοστάσιο’

      Μόνο στο Τelebit.gr
      Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο


 

Προηγούμενη σελίδα