Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Links |  Tele-calendar |  Webware |  Tele-mail |

 Ειδήσεις 2011-13   Ειδήσεις 2010
     

 

17.03.2014  Φτηνή Ενέργεια.

Οι Ρώσοι της Κριμαίας ψήφισαν την ένωση με την πατρίδα τους. Τι το φυσιολογικότερο. Η Κριμαία ήταν αυτόνομη δημοκρατία με δικό της Σύνταγμα Βουλή και Κυβέρνηση, που είχε μια χαλαρή συνταγματική σύνδεση και μόνο με την υπόλοιπη Ουκρανία. Πολύ πιο χαλαρή και από τις χώρες μέλη της ΕΕ. Που είναι η παρανομία που ισχυρίζονται ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ποιος την έκανε, για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ποιο νόμο και πιο Σύνταγμα παραβίασε το δημοψήφισμα. Η Ουκρανία και οι Ουκρανοί δεν έχασαν την de facto και από χθες και de jure Ρωσική Κριμαία. Την χώρα τους έχασαν οριστικά και αμετάκλητα. Όχι ότι μέχρι τώρα είχαν καμία σοβαρή ή στιβαρή πολιτική εξουσία με τον Γιανούκοβιτς της μιας πλευράς, ή τους προκατόχους του της άλλης, που θα μπορούσε να εγγυηθεί την αδιατάρακτη ύπαρξη, έστω και με σχέση υποτέλειας, προς την μια ή άλλη πλευρά, αυτού του κράτους...  Συνέχεια >>>

 

   

 

11.12.2013

Άνθρωπος της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο πάπας Φραγκίσκος από το Time's στην καθιερωμένη ετήσια απονομή του τίτλου. Έτσι "έριξε" τον Ed. Snowden στην δεύτερη θέση στην κυριολεξία στο νήμα. Πως; Με την δημοσίευση του Evangelii Gaudium (χαρά του Ευαγγελίου) την 24//11. Με αυτό το κείμενο ο πάπας σηματοδότησε, αν δεν είναι πυροτέχνημα, την ριζική αλλαγή της καθολικής εκκλησίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του κόσμου. Πολύ άμεσα, χωρίς να αρνείται τις αγκυλώσεις της, σε σημείο που "έγκριτα" ΜΜΕ της δύσης να αναρωτιούνται μήπως ο πάπας είναι μαρξιστής. Ίσως δεν έτυχε ποτέ να διαβάσουν, μια και τα κρύβουν καλά, την δημόσια ειρωνεία του αρχιεπισκόπου της Βραζιλίας Hélder Câmara κατά την διάρκεια της χούντας στη χώρα του: "Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή". Μάλλον χρειάζεται το έπαθλο της ξεφτίλας της χρονιάς σε αυτούς που έχουν τέτοιες απορίες. Αυτοί άλλωστε είναι που πυροδότησαν αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας . Η απανθρωπιά των αγορών, όπως τo έθεσε, πολύ ευγενικά, ο ποντίφικας.

 

   

 

11.08.2013

Ο ιδιοκτήτης της Lavabit, Ladar Levison αναγκάσθηκε να κλείσει το Site του που ήταν και το μοναδικό βιοποριστικό του επάγγελμα. Η Lavabit είχε χαρακτηριστεί σαν η πιο ασφαλής υπηρεσία email που υπήρξε στο internet. Αιτία, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της, η απαίτηση των Αμερικανικών αρχών να παραδώσει στοιχεία της αλληλογραφίας των πελατών του. Αφορμή ο κύριος στο πλακάτ της φωτογραφίας. Ο Ed. Snowden είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία της Lavabit για να στείλει mail στους δικηγόρους της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ο L. Levinson ανάμεσα στις δυο επιλογές του, ή να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα κατά του Αμερικανικού λαού, όπως γράφει ο ίδιος, ή να κλείσει την εταιρεία του, προτίμησε το δεύτερο. Από την NSA του απαγορεύτηκε να αναφέρει τι στοιχεία του ζητούσαν, κατά παράβαση της 1ης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, όπως έχει ψαλιδιστεί με νόμους του κογκρέσου. Την ίδια τύχη με την Lavabit είχε και η Silent Circle, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μέσω internet. Αυτή για να αποφύγει την διαρροή των στοιχείων και των περιεχομένων επικοινωνίας των πελατών της, φοβούμενη κρατική "εισβολή" στις εγκαταστάσεις της, διέγραψε όλους τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης των πελατών της, κάνοντας αδύνατη την ανάγνωση των δεδομένων, αλλά ταυτόχρονα και την πρόσβαση των χρηστών της στις υπηρεσίες του Silent mail της. Τα Ελληνικά ΜΜΕ ΄στην υπόθεση Snowden αρχικά δεν ανέφεραν το όνομά του πιστεύοντας ότι θα καπελώνονταν από τα ξένα ΜΜΕ. Μετά το παρουσίασαν σαν ένα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας. Δείτε τις διαδηλώσεις σε όλο το κόσμο και τις αντιδράσεις του κόσμου για το "διπλωματικό επεισόδιο" Snowden. Εκτός βέβαια από την Ελλάδα, όπου διαδηλώσεις κάνουν τα κόμματα οι φορείς κλπ. Έτσι για να πάρετε ένα δείγμα για το τι και ποιοί είστε εσείς. Συγγνώμη που δεν ψάχνω για κανενός είδους "πελάτη".

 

   

 

22.06.2013

Τρεις κατηγορίες απήγγειλε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των ΗΠΑ κατά του Edward Snowden. Της κατασκοπείας, κλοπής και παραποίησης στοιχείων. Ποιος είναι; Αυτός που αποκάλυψε με στοιχεία ότι CIA και NSA, με το πρόγραμμα prism, παρακολουθούν τα mail (Google, Yahoo κλπ) και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μαζικά, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως. Πέρα από τις "λεπτομέρειες" των κακουργηματικών πράξεων που προσπαθούν να εντοπίσουν στο περιθώριο του προγράμματος, το κύριο μέλημά τους, είναι οι τάσεις της μάζας. Τι ενδιαφέρει, προς τα που πηγαίνει, σε τι προσανατολίζεται το κοινωνικό σύνολο ώστε να μπορούν να το μανουβράρουν. Άλλο η στοχευμένη παρακολούθηση αιτιολογημένα υπόπτων και άλλο η παρακολούθηση για πολιτικοοικονομικά κέρδη και οφέλη. Όσο για τα δικά μας όπανα που αποκαλούνται δημοσιογράφοι, είχαν την είδηση, αλλά καμία αναφορά στην πηγή, ούτε τότε ούτε τώρα. Του συγκεκριμένου ανθρώπου, όπως και όλων όσων έδωσαν τέτοιες πληροφορίες στην δημοσιότητα του έχει καταστραφεί η ζωή, αν δεν τελείωσε.

 

   

 

13.01.2013

Ο Aaron Swartz είναι νεκρός σε ηλικία 26 ετών. Αυτοκτόνησε σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI. Σε λίγες εβδομάδες θα δικαζόταν για 19 κατηγορίες που του είχε “κολήσει” η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων διαδικτυακή απάτη, κλοπή ψηφιακών δεδομένων από το JSTORE, και πολλές άλλες δευτερεύουσες που επέσυραν ποινή άνω των 30 ετών φυλάκισης και πάνω από 1$ εκατομμύριο πρόστιμο. Η πραγματικότητα: Ο Ααρών σε ηλικία 14 ετών δημιούργησε με μια ομάδα τις προδιαγραφές για τα RSS (Rich Site Summary, ή Really Simple Syndication) είναι το σηματάκι rss που βλέπετε σε ... Συνέχεια...

 

   

 

16.11.2012

Ακαριαίος θάνατος, από την εταιρεία, για τον Mr Windows της Microsoft. Ο μέχρι χθες πανίσχυρος δ/ντής του τμήματος των Windows, Steven Sinofsky, αποτελεί παρελθόν για την εταιρεία. Χωρίς διάδοχο, χωρίς περίοδο προσαρμογής, χωρίς αναδημιουργία του team. Ο κατασκευαστής των πιο επιτυχημένων Windows της εταιρείας, των Windows 7, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία των Windows 8, με πολύ ωραία λόγια και από τις δυο πλευρές, γεμάτα καλοσύνη και κολακίες, βρίσκεται να ψάχνει για δουλειά. Συνέχεια...

 

   

Hollande

Να πως βγαίνουν τα λεφτά.

Οι Ευρωπαίοι έχουν και καλύτερες ιδέες από αυτήν της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι εκδότες ζητούν από τις κυβερνήσεις τους και την Ε.Ε. να βάλει φόρο στην Google για το περιεχόμενο των σελίδων τους που εμφανίζεται στις αναζητήσεις. Πρωταγωνιστής ο Γάλλος πρόεδρος κ. Hollande. Συνέχεια...

 

   

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσων 2012.

 

   

Υπουργείο Εσωτερικών

18/06/2012: Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογων Ιουνίου 2012, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ποιοί εκλέγοντες βουλευτές.

 

 

 

   

06/05/2012: Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογων Μαΐου 2012, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ποιοί εκλέγοντες βουλευτές.

 

   

Κάλπη

04/05/2012. Βρείτε που ψηφίζετε. Από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός που σα ζητάει δεν είναι απαραίτητος.  

Μπορείτε να μάθετε και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165 και 2131361182.

 

 

   

Wikipedia29/12/11. Πόσοι από εσάς έχετε δει αυτό το σήμα; Όσοι το είδατε ξέρετε τι σημαίνει. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι για να υπάρχει αυτό το σήμα στο Internet χχρειάζονται πολλά λεφτά. Μην σκεφτείτε ότι αυτοί που γράφουν τα άρθρα το κάνουν δωρεάν. Τα υπόλοιπα έξοδα λειτουργίας της είναι τεράστια. Δεν την χρειάζονται αυτοί που έχουν λεφτά, αλλά ο πολύς κόσμος, ο απλός άνθρωπος. Η προσφορά της στην γνώση δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο που δημιούργησε ο άνθρωπος μέχρι σήμερα. Αυτά τα γράφει κάποιος που μέχρι κομματικά λαμόγια έχει χαρακτηρίσει κάποιους ιστορικούς συντάκτες της ελληνικής. Θα ήταν η μεγαλύτερη μικροπρέπεια όμως και δείγμα βλακείας του γράφοντος αν δεν παρακαλούσε για την επιβίωση αυτής της ανεπανάληπτης ομαδικής προσπάθειας που έχει δώσει στον κόσμο τόση γνώση όση δεν μπόρεσαν να δώσουν δισεκατομμύρια τόνοι χαρτί. Αν ποτέ πήρατε κάτι, μάθατε από αυτήν, αν τα παιδιά σας την χρησιμοποιούν, δώστε της την δυνατότητα να συνεχίσει. Ένα κλικ πάνω στην εικόνα είναι.

   
21/09/11. Από σήμερα το Google+ είναι διαθέσιμο για όλους. Μπορείτε να εγγραφείτε κάνοντας κλικ εδώ. Γράφεστε με τον υπάρχοντα λογαριασμό gmail. Εξαιρούνται ακόμα οι λογαριασμοί με Google apps και οι εταιρικοί λογαριασμοί (πχ something@telebit.gr).
Το παιχνίδι μοιάζει λίγο στημένο. Την προηγούμενη (χθες) το facebook πρόσθεσε στο menu (αριστερά) τις λίστες φίλων με οικογένεια, στενούς φίλους, γνωριμίες, ή δημιουργία δικιά σας λίστας. Το αντίστοιχο των κύκλων του Google+. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
   

 

   
Firefox 6.016/08/11. Μας κατακλύσαν σε νέες εκδόσεις Firefox. Σήμερα κυκλοφόρησε ο Firefox 6.00. Αισθητά πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του 5, είναι ο αδιαμφισβήτητα γρηγορότερος browser στη αγορά. Αισθητικά υπάρχει το κουμπί Firefox επάνω αριστερά για όλ τις εκδόσεις Windows, Linux, MAC, οι καρτέλες είναι πάλι σε όλες τις versions on top. Μερικές πληροφορίες για θέματα ασφάλειας που δίνει καλύτερα να μην τις χαρακτηρίσουμε. Σε αυτά μην εμπιστεύεστε κανένα browser. Τα αντιβιοτικά, τα firewall, τα antispyware, τα anonymity tools πρέπει πάντα να τα έχετε από τους ειδικούς στο κάθε θέμα. Με κλικ στο εικονίδιο αριστερά σας τον έχετε.      

 

   

Firefox 6.020/06/11. Κυκλοφορεί ο Firefox 5.0. Είχε βιαστεί λίγο με τη 4 version του και είχε έλθει πολύ δεύτερος σε σχέση με τον Internet Explorer 9. Τώρα έκανε τη σωστή κίνηση. Τι νέο έχει; CSS animations, υποστήριξη HTML 5, XHR, MathML, SMIL και πολλές μικροβελτιώσεις στην περιήγηση. Στα εσωτερικά του περιλαμβάνονται καλύτερη διαχείρηση javascript, μνήμης και δικτύου.  Μόλις βγει η τελική έκδοση θα την βρείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα του Firefox αριστερά και βέβαια στα Downloads του Site και στην κετνρική σελίδα τους αλλά και στην θεματική.

 

   

19/03/11. Περιμένοντας τον Godzilla, συγγνώμη το Mozilla. Κυκλοφόρησε ο Internet Explorer 9 της Microsoft. Ο γρηγορότερος (τόσο στο άνοιγμα όσο και στο browsing), και ασφαλέστερος browser της αγοράς. Αυτά μέχρι να έλθει ο Firefox 4 της Mozilla (υποσχέθηκαν στις 24 Μαρτίου). Οι κύριες βελτιώσεις του 9 εκτός από τη ταχύτητα και την ασφάλεια είναι: Καρφώστε sites στη γραμμή εργασιών, αναζήτηση στη γραμμή δ/νσεων, download manager, tabbed browsing για να ανοίγετε πολλά sites σε μια σελίδα, tracking protection για να μην μπορούν τα sites να παρακολουθούν τις κινήσεις σας στο Internet και γραμμή πληροφοριών για το της κάθε κατάστασης του Browser σας,  πάρα πολλά άλλα δευτερεύοντα, κάνοντας τον (σίγουρα μέχρι 24/03, μετά το ξαναβλέπουμε), τον καλύτερο με διαφορά από τον ανταγωνισμό. Δεν υποστηρίζει Windows XP. Αν έχετε Windows Vista, 7, Server 2008, μπορείτε να τον κάνετε download  σε όποια γλώσσα θέλετε κάνοντας στο του.

   

 

 
  Αρχή  σελίδας