Η σίγουρη λύση στην υποστήριξη του επαγγελματία και της επιχείρησης,
στην μηχανογράφηση και τις τηλεπικοινωνίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο

   Telebit |  Tele-CV |  Tele-News |  Tele-Service Tele-Store  Downloads Webware | Links |  Συνδρομητές |  Επικοινωνία   

Αποστολή

 Αναφορές 2010 - 11 - 12 - 13 Αρχεία αναφορών:  2007-2009.

 02.12.2015

 Μοναδικός στον κόσμο ο νέος πίνακας «Το χρονοδιάγραμμα της Εξουσίας στην Ελλάδα». Περιλαμβάνει, σε απόλυτη χρονολογική σειρά, κυβερνήσεις, εκλογικές αναμετρήσεις, Δημοψηφίσματα, Συντάγματα, Εθνοσυνελεύσεις, Πολιτεύματα. Δίνει ολοκληρωμένη εικόνα της εξουσίας στην Ελλάδα από την επανάσταση του 21 μέχρι σήμερα. Δεν γνωρίζω γιατί οι απανταχού φωστήρες της ιστορίας δεν έχουν φτιάξει κάτι παρόμοιο. Ενώ έχουν φτιάξει σωρεία επιμέρους πινάκων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που περιέχει ο κύριος πίνακας, χωριστά για το καθένα, δεν σκέφτηκαν την χρησιμότητα του κύριου πίνακα που θα συμπεριλάμβανε όλα αυτά; Δίνει καλύτερη εικόνα στον αναγνώστη για το πώς και αν εκλέχθηκαν οι κυβερνήσεις, με ποιο Συνταγματικό πλαίσιο λειτούργησαν, σε ποιο πολιτειακό καθεστώς; Συνέχεια>>>

 

 25.11.2013

 Bitcoin. Για όσους ανησυχούν για τα ευρώ τους. Το νόμισμα του internet. Δημιουργήθηκε το 2009 σε δοκιμαστική φάση. Η πρώτη συναλλαγή έγινε το 2010. Από τότε πολλαπλασίασε την αξία του (σήμερα 1 bitcoin κάνει 562 ευρώ). Το διεθνές σύμβολό του είναι BTC. Η Γερμανία το αναγνωρίζει σαν υπαρκτή αξία για φορολογικούς λόγους. Πολλοί διεθνείς οργανισμοι το δέχονται σαν χρήμα (Wikipedia, Wikileaks κλπ), το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, που είδε το "θαύμα" των κουρεμένων επιχειρηματιών από την κρίση, να επενδύουν το υπόλοιπο των χρημάτων τους σε bitcoins και να βγάζουν σε ένα χρόνο πολλαπλάσια από το αρχικό ακούρευτο κεφάλαιο. Ο όγκος των μικροεπιχερηματιών που το χρησιμοποιούν διεθνώς, μεγαλώνει καθημερινά. Δεν είναι κάτι το ακίνδυνο. Από τις online τραπεζικές συναλλαγές είναι ασφαλέστερο. Σαν επένδυση έχει ρίσκο, μια και έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην αξία του. Αλλά παρά τα μεγάλα φουσκώματα και ξεφουσκώματα, η συνολική πορεία του είναι θετική. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν χρηματοοικονομικές κρίσεις. Μπορεί να εγκατασταθεί σαν εφαρμογή τοπικά σε κάποιο PC που θα είναι και το πορτοφόλι σας σε bitcoins, ή να τρέχει απ' οποιοδήποτε μηχάνημα συνδεδεμένο στο internet με κάποια webware εφαρμογή, ή τέλος από το κινητό σας, που για λόγους ασφαλείας το πορτοφόλι θα είναι στο internet .

 

 02.07.2013

 Τέλος από την Google για τον Reader της. Σταμάτησε σήμερα η υπηρεσία Google Reader. Ήταν η υπηρεσία παροχής τροφοδοσιών RSS, της Google φυσικά. Είναι ο ταχύτερος τρόπος ανάγνωσης ή μετάδοσης ειδήσεων από τις πηγές που θέλετε, ή για τα θέματα που θέλετε, ή και τα δυο. Η Google φυσικός εχθρός αυτού του είδους της ενημέρωσης, είχε "κόψει" την υποστήριξη στο Format του RSS από τον Chrome πριν δυο χρόνια. Βλέποντας ότι το κενό αναπληρώθηκε από τρίτους κατασκευαστές που με πρόσθετο έκαναν τον Chrome να τα υποστηρίζει, επανέφερε την υποστήριξη τους. Με το σημερινό "κόψιμο" του Google Reader βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια οι κατασκευαστές RSS Readers και πανηγυρίζουν δημόσια. Δεν πιστεύουν στην ανέλπιστη τύχη τους να φύγει το τέρας από τα πόδια τους. Από την μεριά της η Google συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να τους έχει όλους και όλα, παραιτήθηκε από τους λίγους ανεξάρτητους, μεμονωμένους και φυσικά από τους επαγγελματίες της ενημέρωσης, που δεν είχαν "τσιμπησει" ποτέ με τον Google Reader. Για την ιστορία, "πατέρας" των RSS είναι ο, νεκρός σήμερα, Aaron Swartz. Aν θέλετε να διαβάζετε μόνο αυτά που θεωρείτε εσείς "αξιόπιστες" ειδήσεις (όσο πιο αξιόπιστες γίνεται) και μόνο για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα RSS Reader στον υπολογιστή σας, ή να προσθέσετε στα αγαπημένα/σελιδοδείτκτες σας, μια σελίδα με RSS Feeds της επιλογής σας.

 

16.03.2013

Σημαντική αναβάθμιση της σελίδας των Tele-News. Όλα τώρα "δουλεύουν" καλύτερα. Έγινε επίσης aggregator (αναμετάδoση ειδήσεων). Προστέθηκε και κάτι πολύ απαραίτητο για την καθημερινότητα. Ένα ημερολόγιο (φωτό αριστερά) με Εορτολόγιο, Αλμανάκ , Αργίες, Κινητοποιήσεις. Δείτε την.

 

06.01.2013 Το cloud σε μια σελίδα.

Πολλές πια οι cloud εφαρμογές και όλο περισσότεροι οι χρήστες που τις χρησιμοποιούν. Gmail, Wikipedia, facebook, Youtube, twitter... Το site είχε αρχίσει την δημιουργία links στα δωρεάν sites του “σύννεφου” από τότε που άρχισε να δημιουργείται. Αργότερα προχώρησε στη δημιουργία σελίδων ανά κατηγορία (Webware). Αλλά κάτι έλειπε. Καλά και χρυσά τα “αγαπημένα”, οι “σελιδοδείκτες”, τα bookmarks. Με τον καιρό γίνονται τόσα πολλά που είναι δύσκολο να βρείτε την σελίδα που θέλετε. Και όταν δεν είστε στο PC σας τι κάνετε; Με αυτή τη σκέψη ξαναφτιάχτηκε η κεντρική σελίδα των Webware, ώστε να έχει συγκεντρωμένα τα δημοφιλέστερα sites, ένα κλικ από εσάς.

02.01.2013. Και μην ξεχάσετε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας. Δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι 08.01.2013.

29.11.2012. Με δόσεις και τα τέλη κυκλοφορίας.

Αφού όλα έγιναν με δόσεις, δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Η πληρωμή τους μπορεί να γίνει από τράπεζα, χωρίς καν το χαρτάκι. Δίνετε το ΑΦΜ, τον αριθμό κυλοφορίας και τις δόσεις που θέλετε. Οι τράπεζες τις λένε μάλιστα άτοκες (για εξόφληση εντός 50 ημερών). Είναι μέσω πιστωτικής κάρτας. Αν βέβαια επιμένετε στα μετρητά εδώ είναι το link του Taxis για να τυπώσετε ή να πληρώσετε άμεσα μέσω e-Banking τα τέλη.

 

Firefox

07/06/12. Σημαντική αναβάθμιση του Firefox. Η νέα έκδοση (13.0) του Firefox. Έχει σημαντικές αλλαγές.

1) Υποστήριξη του πρωτόκολου SPDY. Σε απλά ελληνικά οι server που το διαθέτουν δίδουν διπλάσια ταχύτητα φόρτωσης μιας σελίδας στους browser που το υποστηρίζουν. Ακόμη πιο απλά αν έχετε gmail και είχατε και Chrome θα είχατε παρατηρήσει ότι το gmail άνοιγε στο Chrome στο μισό χρόνο απ' ότι στο Firefox. Τώρα κάνουν τον ίδιο χρόνο.

2) Speed Dialing. Το δανείστηκε, να το πούμε ευγενικά, από έναν παραγκωνισμένο browser, την Opera, που το έχει εδώ και χρόνια. Με αυτό όταν ανοίγετε μια καινούργια λευκή καρτέλα παρουσιάζονται σε φωτογραφία τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα από εσας site, με βάση το ιστορικό, για να διαλέξετε ένα με κλικ.

3) Tabs on demand. Αν όταν ανοίγετε τον Firefox ανοίγουν πολλά tabs μαζί, δεν τα φορτώνει όλα παρά μόνο αυτό στο οποίο βρίσκεστε. τα υπόλοιπα όταν κάνετε στο καθένα κλικ για να το δείτε. Έχει και άλλες πολλές μικροβελτιώσεις και ευκολίες τόσο για καταναλωτές όσο και για προγραμματιστές. Κατεβάστε τον.

Χαρίστε φαγητό

04/12/11.Χαρίστε και κερδίστε. Κάντε πιο γιορτινές τις μέρες που μένουν  ως το τέλος του χρόνου. Χαρίστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας, λίγο από τα σκουπίδια σας, ή λίγο από το φαγητό σας και θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Αντί να κάθεστε στη τηλεόραση μασουλόντας μπακλαβαδάκια, κουραμπιέδες, ταρτάκια, βάφλες για να νιώσετε καλύτερα, από αυτά που σας δείχνει, κάντε μια μικρή αλλαγή. Μην πάρετε γλυκά φέτος, ή πάρτε λιγότερα. Με 2€ παίρνετε 4 πακέτα μακαρόνια δηλαδή 16 γεμάτα πιάτα φαγητό, η 5 κιλά πατάτες. Με 14€ για ένα κιλό μπακλαβαδάκια βγάζετε 112 πιάτα τουλάχιστον. Δώστε τα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μην πετάτε στα σκουπίδια τα παλιά σας ρούχα, υποδήματα, σκεπάσματα, ή βιβλία που δεν σας άρεσαν. χαρίστε τα. Τις ατέλειωτες ανιαρές ώρες της αργίας, ακόμη χειρότερα αν έχετε υπόλοιπο άδειας, προσφέρετέ τις σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Θα είναι ο πιο αξέχαστος προορισμός διακοπών από κάθε άλλον. Τα παραδείγματα γύρω πληθαίνουν. Ο Δήμος Μινώα (το Καστέλλι με το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη) έδωσαν όλο το ποσό (5.000€) που είχαν προγραμματίσει για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση (λαμπιόνια και γιρλάντες), σε γεύματα απόρων. Δεν το έκαναν για προβολή, είναι καθαρά αγροτικές περιοχές χωρίς τουριστικό  ή εμπορικό ενδιαφέρον. Αλλά και άλλοι, επώνυμοι, που θα μπορούσε να τους αποδοθεί η σκοπιμότητα συμμετέχουν. Παράδειγμα η Κιμ Καρντάσιαν έγινε σερβιτόρα σε γεύματα αγάπης. Για όποιο σκοπό και αν το κάνετε θα νοιώθετε και θα είστε πολύ καλύτερα. Κάντε το ακόμη και για να δηλώσετε τη διαφορά σας από τα αρπακτικά κάθε είδους, πολιτικά, επαγγελματικά, τοπικά. Ξεχάστε την κυβέρνηση που από τα 20 εκατομμύρια ευρώ για σίτιση απόρων δεν πήρε από την ΕΕ τα 10 “λόγω διοικητικών αγκυλώσεων” ή την αντιπολίτευση που της ζήτησε τον λόγο εκ των υστέρων.  Δείξτε τους ότι δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι ακόμη και αν είστε στο ίδιο κόμμα. Τα λαμόγια δεν έχουν ιδεολογία, επάγγελμα, χώρο, βρίσκονται παντού. Αν δεν ξέρετε κάποιον τρόπο να βοηθήσετε, φτιάξαμε μια σελίδα με αρκετούς φορείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι παρά ένα τηλεφώνημα. Αν ξέρετε επιπλέον φορείς στείλτε μας ότι στοιχεία έχετε γι’ αυτούς στο info@telebit.gr. Καλές γιορτές.

Wikileaks06/09/11. Σας έχουν τρελάνει με τα Wikileaks;
Άλλος έχει ” αποκλειστικότητα” τις διαρροές, άλλος κάποιες από αυτές, μιλάμε για τα πρώτα ονόματα του χώρου των media. Σε λίγο θα βγάλουν σε αποκλειστικότητα και το δι’ ευχών… είναι γνωστοί και υπότροποι σε αυτά. Άλλος πάλι στην προσπάθεια του να τα κάνει εύληπτα και όσα έχουν σημασία, γιατί είναι γεγονός ότι αν σας τα δώσουν χύμα θα χαθείτε στο πέλαγος, στη μηχανή μετατροπής του σε ένα αρκετά φιλικό format, γίνονται και λάθη. Έτσι έχουμε διαρροές του 2019. Άλλοι βγάζουν δικά τους wikileaks,  άλλοι κάνουν τους μεταφραστές προσθέτοντας, παραποιώντας, φουσκώνοντας λέξεις και φράσεις. Δεν είναι εύκολο και δεν ξέρει κανείς τι και πως μπορεί να ενδιαφέρει τον καθένα. Θα επιχειρήσουμε μια άλλη προσέγγιση. Σας δίνουμε τις διαρροές πρωτότυπες χωρισμένες κατά Πρεσβεία/Προξενείο. Ξεκινάμε από ...
Περισσότερα>>>

RSS

26/02/11. Online βοηθήματα για μαθητές (από Δημοτικό έως και Λύκειο) και υποψήφιους Πανελλαδικών.

Το Υπουργείο Παιδείας έβγαλε δύο site στον αέρα για online βοήθεια στα μαθήματα του Σχολείου. Ένα είναι για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και για όλες τις τάξεις. Και άλλο ένα για υποψήφιους Πανελλαδικών εξετάσεων. Να σας συμβουλεύαμε να βάλετε τα παιδιά σας να μελετήσουν από αυτά δίκοπο μαχαίρι. Έχουν τόσο λίγο χρόνο και κυρίως θα τους δημιουργηθεί απώθηση για μελέτη και σοβαρή εργασία μέσα από το PC.

Το κύκλωμα δεν σπάει με τίποτε, είναι πολλά τα λεφτά. Μη περιμένετε από το κράτος και από οποιαδήποτε κυβέρνηση να το λύσει. Για τ βρόμικο κύκλωμα φροντιστών, δημόσιων εκπαιδευτικών, Υπουργείου Παιδείας μιλάμε. Το μεγαλύτερο βρόμικο κύκλωμα της Ελλάδας με όποιο μέγεθος και όποια διάσταση το μετρήσεις. Όταν δεν υπάρχον λεφτά το παιδί σας είναι καταδικασμένο να μη σπουδάσει. Αλλά και όταν υπάρχουν τα λεφτά, για χάριν του κυκλώματος που προϋποθέτει για τη λειτουργία του την μη απόκτηση γνώσης, θα σπουδάσει χωρίς να έχει μάθει τίποτε. Το Site θα έχει τα σχετικά links πάντα εδώ.

 

RSS  21/10/2010. RSS στο Telebit.gr.

Βασικός στόχος αυτών των RSS είναι η ενημέρωσή σας για τις αλλαγές στο Site (τι καινούργιο υπάρχει) αλλά και κάποια νέα. Μερικά του χώρου μας και μερικά γενικού ενδιαφέροντος, κατά προτίμηση αυτά που συνήθως τα κλασσικά ΜΜΕ δεν παρουσιάζουν ή τα κρύβουν σε κάποιες 'γωνίες'. Αν δεν ξέρετε τι είναι τα RSS λίγα χρήσιμα:

Στα site που έχουν RSS ανάβει ένα εικονίδιο σαν το παραπάνω (τελίτσα και δυο τόξα) στο Browser. Στο Firefox και στην Opera στη γραμμή της Δ/νσης. Στον Internet Explorer στη γραμμή με τα εικονίδια. (δίπλα στο σπιτάκι). Ο Chrome δεν υποστηρίζει RSS αλλά βρέθηκε λύση από ανεξάρτητο κατασκευαστή.

 Σε τι μας χρησιμεύουν: Δημιουργείτε το δικό σας κανάλι ειδήσεων συλλέγοντας ειδήσεις από τα site της επιλογής σας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν (πχ τη πολιτική στήλη από το ένα, την οικονομική από το άλλο τη κοσμική από το τρίτο κλπ. ή να ενημερώνεστε από το τάδε όταν αναφέρεται μια συγκεκριμένη λέξη (πχ Όνομα)). Για απλή χρήση (πχ όταν ένα δυο αγαπημένα σας site βγάζουν κάτι καινούργιο αρκεί ο browser ή το mail. Για συστηματική οργάνωση υπάρχουν RSS readers είτε freeware (τους έχουμε στα Downloads στο News Readers) είτε στο ελεύθερο εμπόριο.

 

 27/02/10. 2008: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την διεθνή οικονομική κρίση μας είχαν διαβεβαιώσει οι της τότε κυβέρνησης . Η κρίση είναι στη κυβέρνηση παρωδία βροντοφώναζε τότε ο σημερινός πρωθυπουργός. Θα πρέπει να γίνουμε η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της Ευρώπης ... Ως προς την αιχμή του δόρατος συμφωνώ απόλυτα αλλά για την χρήση και την θέση επιτρέψτε μoυ να αμφιβάλω. Μη φοβάστε, η, ουσιαστικά, πτώχευση που θα περάσουμε είναι η πέμπτη στη σειρά, με πάντα τα ίδια λόγια (πολιτικών), συμπτώματα και φαινόμενα πριν κατά τη διάρκεια και μετά. Ένα μικρό προβληματάκι σε ψυχολογικό επίπεδο θα υπάρξει βέβαια σε αυτούς που είχαν πιστέψει ότι είμαστε πλούσιοι, ή τουλάχιστον μια υγιής χώρα αλλά θα τους περάσει σύντομα. Για ψυχολογική στήριξη δείτε τα καμώματα των τότε λεβεντόπαιδων της πολιτικής (πριν μισό αιώνα και βάλε), όπως τα αποτύπωσε σε film ο πάντα σκωπτικός Έλληνας. Βέβαια αν ένας άσχετος σαν εμένα το είχε προβλέψει από τότε (υπάρχει ακόμα στα δικά μας δίπλα) και δεν το «έβλεπαν» οι αετοί της πολιτικής μας ζωής, μάλλον θέμα ήθους (στο βωμό της σκοπιμότητας) τίθεται και όχι γνώσης.

 

Αποδείξεις 03/01/10. Ανήγγειλαν το μέτρο των αποδείξεων. Μέχρι να πάει στη Βουλή να ψηφιστεί να βγουν οι διευκρηνιστικές εγκύκλιοι ζήτω που καήκαμε. Μπορεί να έχει τελειώσει και το 2010. Πάντως από τις ανακοινώσεις βγαίνουν τα εξής: Πρέπει να περνάμε τις αποδείξεις από: γιατρούς, ψυχίατρους, λογοθεραπευτές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, πατωματζήδες, είδη  ένδυσης - υπόδησης, συνεργεία αυτοκινήτων, ανταλλακτικά, ταξί, βενζινάδικα, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ξενώνες Super/Mini Market, ψιλικά, λαϊκή αγορά, καντίνες, αθαριστήρια, βιβλιοπωλεία, κομωτήρια, γυμναστήρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, ξενοδοχεία, ξενώνες. Προσοχή στους courier: το Voucher δεν είναι παραστατικό, να ζητάτε χωριστή απόδειξη. Δεν περνάνε τα παραστατικά αγοράς ακινήτων, αυτοκινήτων, διαρκών αγαθών και ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, Τηλεπικοινωνιακά τέλη (πχ ΟΤΕ, Forthnet, Vodafone), Τέλη Internet, νερού κλπ). Με βάση λοιπόν τα λεγόμενά τους φτιάξαμε ένα φύλλο excel (Κατάσταση αποδείξεων αγορών) που μπορείτε να καταχωρείτε καθημερινά τα στοιχεία των αποδείξεων. Στο ίδιο φύλλο υπάρχουν  βοηθητικές σελίδες με τα υπαγόμενα επαγγέλματα και τις Courier. Θα υπάρχει μόνιμα στη σελίδα των Downloads στα Business. Αν προσπαθήσετε να τις περάσετε στο τέλος της χρονιάς, δεν θα τα καταφέρετε αλλά και δεν θα έχετε εικόνα για το που βρίσκεστε κάθε στιγμή . Και αν υπάρξει τροποποίηση σε αυτά που είπαν εδώ είμαστε, δεν θα πάει χαμένος ο κόπος σας. Βρείτε και ένα κουτί να βάζετε τις καταχωρημένες (αν γράφετε και τον αριθμό καταχώρησης ακόμη καλύτερα) και αυτό ήταν.

Αρχή σελίδας